Gymfed 
Als turnclub zijn we aangesloten bij de Gymfed, dé inspirerende schakel binnen de brede waaier van gymnastiek. Zij begeleiden en ondersteunen onze club om op een kwalitatieve manier te kunnen turnen. 
De Gymfed ontwikkelde een kwaliteitslabel: Q4Gym. Wij zijn trotste eigenaar van dit instrument om de werking van onze club te bevorderen en naar een hoger niveau te brengen. 

Missie 

Turnkring Anzegem staat voor
een zo BREED MOGELIJK PUBLIEK op een DEMOCRATISCHE manier laten GENIETEN.
RECREATIEF turnen voor jong en oud met een springplank naar een COMPETITIEF niveau.  

Visie 
Om de missie te realiseren biedt Turnkring Anzegem:
Een plaatselijke en in de gemeente gelegen lessen aanbod, aangepast aan elk niveau en leeftijd.
Een beperkte inschrijvingskost voor een aanbod van minimum 1uur tot maximum 3uur les per week, vanaf 1 september tot 30 juni (excl. schoolvakanties). 
Ervaren en gediplomeerde trainers. 
Verschillende disciplines van recreatiegym: toestelturnen en tumbling. 
Een familiale en gemoedelijke sfeer met gezellige clubactiviteiten: brevetjesdag, turnfeest en uitstapjes. 

Gedragscode 
Eenmaal lid van Turnkring Anzegem, staat een team van gediplomeerde lesgevers klaar om je zo goed mogelijk te begeleiden. Om deze lessen vlot te laten verlopen is het noodzakelijk om enkele afspraken te maken.
Stiptheid en aanwezigheid: Een eerste voorwaarde om iets te bereiken is regelmatig de trainingen te volgen. We stellen het op prijs dat de trainer wordt verwittigd indien de les niet kan bijgewoond worden. Als iedereen op tijd aanwezig is kan de les stipt beginnen en zo mis je de belangrijke opwarming niet. Wie uitzonderlijk toch te laat komt meldt zich eerst aan bij de lesgever. Voor de veiligheid en de verzekering mogen leerlingen niet in de turnzaal als de leerkracht nog niet aanwezig is. Een half uurtje vroeger gaan om op de turntoestellen te spelen is dus ten strengste verboden.
Kledij: Bij het begin van het schooljaar worden afspraken gemaakt in verband met kledij. Je kan op deze site ook doorklikken op “kledij”. Met niet aangepaste kledij kan je makkelijk blijven haperen of is het storend tijdens het turnen. Om deze redenen is ook het dragen van uurwerken en sieraden verboden tijdens de lessen.
GSM: Blijft in de sporttas tijdens de lessen. 
Publiek: Tijdens de lessen is publiek niet toegelaten in de turnzaal. 
Foto's & filmen: Spreek hiervoor af met de trainer 
Eten & drinken: In de turnzaal is het verboden om te eten en te drinken. Er wordt dus niet gesnoept, ook geen kauwgom. Enkel water is toegelaten. 
Materiaal: Voor de meeste turnlessen moet nogal wat materiaal klaargezet en eventueel teruggeplaatst worden. Vele handen maken licht werk! 
Milieu en omgeving: We vinden respect voor het milieu belangrijk en zorgen voor zo weinig mogelijk afval. 
Niet-discriminatie: In onze turnclub komt iedereen aan bod. Elke vorm van discriminatie of ongelijke behandeling wordt niet getolereerd. We tonen respect voor turnvrienden en trainers!
Wij, alle leden van Turnkring Anzegem, staan met z'n allen achter deze attitudes: Stiptheid, beleefdheid, respect en fair play.

Privacy 
De privacyverklaring/ GDPR kan u hier terugvinden. ​​​​​​​
Sponsors 
Back to Top